Βρες τις διαφορές #1


Θυμάστε αυτό το κλασικό παιχνίδι; Σε έντυπα -οι παλαιότεροι- σε ηλεκτρονικά παιχνίδια οι νεότεροι. Αυτές τις 2 εικόνες που είναι δίπλα - δίπλα, μοιάζουν ίδιες αλλά έχουν βασικές διαφορές; Αυτό σκεφτόμουν πηγαίνοντας στο κέντρο της πόλης σήμερα με το λεωφορείο, παρατηρώντας -ως συνήθως- τους ανθρώπους. Πόσο ίδιοι είμαστε αλλά και πόσο διαφορετικοί. Πόσο ίδιοι εκ πρώτης όψεως και πόσο διαφορετικοί στις λεπτομέρειες (γιατί στην ουσία, είμαστε σίγουρα όλοι ίδιοι). Αποφάσισα λοιπόν να καθιερώσω αυτή την στήλη μέσω της οποίας θα μοιράζομαι με εσάς όσα παρατηρώ στους συμπολίτες Ελβετούς. Αυτές τις μικρές, καθημερινές συνήθειες και λεπτομέρειες που κανένας τουριστικός οδηγός δεν μπορεί να εντοπίσει. Αυτά που κάνουν κάθε λαό να ξεχωρίζει και ας μην το αντιλαμβάνεται. Αρχίζουμε λοιπόν.....
  • Γυαλιά ηλίου πουθενά. Θα μου πείτε είναι Χειμώνας. Σωστά. Αλλά υπάρχουν μέρες που έχει εκτυφλωτικό ήλιο. Αλήθεια σας λέω. Και στα δεκάδες άτομα στο λεωφορείο, γυαλιά φόραγα μόνο εγώ και 2 κυρίες (υποπτεύομαι 'ξένες' και αυτές).
  • Αλλού έχει το κρύο, αλλού κάνουν πάταγο οι UGG μπότες. Εδώ κυριαρχούν τα κοντά, δερμάτινα μποτάκια και αθλητικά παπούτσια (για τις νεότερες).
  • Ποια φουσκωτά μπουφάν, ποια moncler, ποιες γούνες; Σίγουρα όχι στις Ελβετικές πόλεις.
  • Bonjour λες όλη μέρα (σχεδόν) και σε όποιον συναντήσεις. Ανεξαιρέτως. Ακόμα και στον καταϊδρωμένο δρομέα και στο κοριτσάκι που φεύγει από το σχολείο.
  • Σχεδόν κανείς δεν απαντά 'Ναι' στην ερώτηση "Μιλάτε Αγγλικά". Ευτυχώς κάποιοι κάτι καταφέρνουν.
ανδριάνα

Σχόλια